KİŞİSEL BLOG SAYFAMA HOŞGELDİNİZ * Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...H.BALIKÇI 2009

FOTO ALBUM

Photo Album

The Internet makes it easy to share photos with your friends. Replace these images with your own. You can change the image by selecting it and clicking Insert Image  in the toolbar. Once you are in the image properties you can change the image into a thumbnail by clicking the Thumbnail tab (in image properties) and changing the width to 140 just like the samples below.

To add or take away rows in the table below, put your cursor inside the table, click Table Properties in the toolbar and adjust the number of rows or columns. To take away the border in the table, place a "0" in the properties Border field.

 
Caption here


Caption here


Caption here


Caption here

 


Caption here


Caption here

29 Eylül 2008 Pazartesi

Kızılkuyruk (Phoenicurus phoenicurus)





Özellikleri
13-14,5 cm boyunda, oldukça yepelek, ürkek ve sakıngan bir kuştur; çoğu zaman dikelip kuyruğunu kıpırdatarak kuyruğundaki tipik kızıllığı ifşa eder. Erkeğin, alında ve kaşüstü bölgesinde beyaz şeritli, boğazına doğru inen siyah maskesi vardır; takke ve sırt düz kül rengine çalan boz, gerdanı turunca çalan kızıl olur; son baharda bu canlı renkler çoğu zaman devetüyü renginde zıhlarla belirsizleşir. Erkek kızılkuyruğun başka bir kuşla karıştırmak güçtür.Erişkin dişi kızılkuyrukların sırtı kahverengine çalan soluk boz, karnı belli bellirsiz turuncuya çalan nohudî beyaz olur.

Dağılımı ve yaşam alanı
Ormanlarda, ağaçlıklarda, bahçelerde yaşayan bu tür ağaç kovuklarına ya da yarıklarına yuva yapar. Yuvaya dişi altı-yedi yumurta bırakır. Yazın Türkiye'nin her bölgesindeki ağaçlık kesimlerde, özellikle de dağlık yörelerde ürer.

Kızılgerdan (Erithacus rubecula)






Özellikleri

Uzunluğu 14 cm, sırtı sütlü kahverengi, yüzünün alt bölümü ve göğsü turuncuya çalan parlak kızıl, karnı beyaz olan bu tür ormanlarda, ağaçlıklarda ve bahçelerde yaşar.

Yaşam şekli

Tatlı bir ötüşü vardır. Böcekler, kurtlar ve öbür omurgasızlarla beslenir. Kuru yaprak ve otlardan bir ağaç kovuğuna ya da çalıların arasına yapılan yuvaya dişi beş-altı yumurta bırakır.

Dağılımı

Avrupa'nın kuzeyinde üreyen kızılgerdan kışı Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da geçirirler. Kızılgerdan başta Karadeniz, Marmara ve Ege bölgeleri olmak üzere Türkiye'nin orta ve kuzey kesimlerinde uygun yaşama ortamı olan yerlerde ürer. Kışın Türkiye'nin güneyinde de görülür.

23 Eylül 2008 Salı

Fotoğrafladığım Kuş Türleri

Ağaç Serçesi
Akça Cılıbıt
Ak Kuyruksallayan
Ala Karga
Alaca Ağaçkakan
Arıkuşu
Benekli Sinekkapan
Boz Kuyrukkakan
Büyük Baştankara
Çalıkuşu
Çayır Taşkuşu
Çıvgın
Çitkuşu
Dağ Kuyruksallayanı
Delice Doğan
Florya
Gri Balıkçıl
Gümüş Martı
İspinoz
Kaya Güvercini
Küçük halkalı cılıbıt
Kara Kızılkuyruk
Karaalınlı Örümcekkuşu
Karabatak
Karabaş Martı
Kırlangıç
Kızılgerdan
Kızılkuyruk
Kızılsırtlı Örümcekkuşu
Kızıl Şahin
Kukumav
Kumru
Kuyrukkakan
Küçük Akbalıkçıl
Küçük Akgerdanlı Ötleğen
Küçük Karga
Küçük Kumru
Küçük Sinekkapan
Leş Kargası
Leylek
Mavi Baştankara
Saksağan
Sarı Kuyruksallayan
Serçe
Sığırcık
Söğütbülbülü
Su Tavuğu
Tepeli Pelikan
Tepeli Toygar

İspinoz (Fringilla coelebs)





Özellikleri
Uzunlukları yaklaşık 15 cm, erkeklerin gaga üstü siyah, tepesi, ense ve boyun yanları mavimsi bozdur. Sırtı pas renginde, kuyruksokumu yeşil, kuyruğunun kenar tüyleri beyaz, kanatları siyah ve beyaz çizgilidir. Dişiler ve yavrular daha soluk, kahverengimsi boz renkleri ile ayırt edilir.

Yaşam şekli
Şakrak ve yüksek perdeden ötüşleriyle tanınan bu kuşlar ormanlarda, bahçe ve parklarda yaşar. Genellikle ağaç çatallarında kurdukları özenli yuvaları yosun likenle gizlenmiştir.

Dağılımı
Avrupa'da en yaygın görülen kuşlardan biridir. Afrika'nın kuzeyine ve Asya'nın orta kesimlerine kadar yayılmış olan bu tür, Türkiye'nin hemen her yerinde rastlanan yerli kuşlar arasındadır.



21 Eylül 2008 Pazar

Akkuyruksallayan (Motacilla Alba)








İnce, zayıf bir kuştur. Boy 18 cm dir. Siyah beyaz başı, siyah göğsü, gri sırtı ve kararkteristik uzun kuyruğuyla tanınır. Dişi biraz daha soluk renklidir. Kuyruğu siyah, kuyruk dış telekleri beyazdır. Böcekçildir. Yuvasını taş duvar çatlaklarına ve insan eliyle yapılmış doğaya benzer nitelikteki yerlere yapar.

15 Eylül 2008 Pazartesi

Çayır Taşkuşu (Saxicola Rubetra)






Otların bol olduğu fundalıkların ve çalılıkların küçük, tıknaz ve dik duruşlu bir kuşudur. Gözünün üzerinde ve koyu renkli yanağının altında açık renkli, belirgin çizgiler bulunur. Boğazı açık renk, kuyruğunun yanları ise beyazdır. En siyah tepelik ve yanak erkeğinde mevcuttur, göğsü kayısı rengi, kanat ve omuz lekeleri beyazdır. Dişisi daha açık renktir, gövdesinin tamamı kirli sarımsıdır. Ergenin baş deseni ve yanakları daha az belirgindir. Sesi ‘viit-çat-çat’; ötüşü ise daha sert notalar ve triller ile tatlı bir şakıma şeklindedir.


10 Eylül 2008 Çarşamba

Sığırcık (Sturnus Vulgasriz)










Sığırcıklar sürü halinde gezinirler. Açık alanları tercih ederler ve böcek ve tohum yerler. Bu kuşların tüyleri koyu ve parlak renklidir. En çok oyuklarda yuva yaparlar. Yumurtaları mavi veya beyazdır.

5 Eylül 2008 Cuma

Delice Doğan (Falco Subbuteo)

Yıldız Korusunda ilk yırtıcı kuşumu görüntüledim.






Delice doğan
Yetişkinlerin üstü kurşuni-gri renkli ve boğazına kadar beyaz çizgilidir. Oldukça belirgin kırmızı pantalon tüyleri vardır. Eşeyler benzerdir, fakat genç yavrular genellikle daha kahverengidir.
Bu kuş, açık arazilerde, koruluklarda ve yaygın küçük çalılılarda bulunurlar.
Delice doğan, avcı kuşların zarif bir türüdür. Uçarken orağa benzer görüntüsü ve uzun sivri kanatları ve kare kuyruğuyla tanınır.
Besinlerini kızböcekleri gibi uçarken pençeleriyle yakalayıp yedikleri büyük böcekler oluşturur. Ayrıca küüçük kuşları da havadayken yakalar. Hızı ve aerobatik hareketleri, kırlangıçlarda ve serçelerdeki tipik "doğan alarmı" ötüşlerinin sebebidir.
Delice doğanlar yuva için kargaların ya da başka kuşların eski yuvalarını kullanırlar, 2 ila 4 arasında yumurta bırakırlar.Yetişkinlerin üstü kurşuni-gri renkli ve boğazına kadar beyaz çizgilidir. Oldukça belirgin kırmızı pantalon tüyleri vardır. Eşeyler benzerdir, fakat genç yavrular genellikle daha kahverengidir.

3 Eylül 2008 Çarşamba

Kuş Gözlemciliği Derlemem 2

Gri Balıkçıl


Sarı Kuyruksallayan
Leylek

Küçük Akbalıkçıl ve Leylek

Akça Cılıbıt

Karabatak


Arıkuşu
Kızılsırtlı Örümcekkuşu
Tepeli Pelikan

Kumru
Florya

Kuyrukkkakan

Tepeli Toygar


Boz Kuyrukkakan

Küçük Akgerdanlı Ötleğen


Güvercin (HDR Tekniği Denendi.)